Perfectum hominem

Грях за спасение

Цивилизацията винаги е представлявала една система за контрол. От зората на съществуването си господстващата прослойка без значение от епоха и локация винаги е търсила начини да наложи волята си върху масите, чрез въвеждането на извратената ценностна система на „легитимна авторитарност“. Никога не е имало колебание относно репресиите и погромите, ако са необходими, за да осъществят плановете си. Грубата сила коства много разходи, главоболия и крие потенциални рискове. Целта е простолюдието да прегърне тази наложена ценностна система и да се придържа към нея безропотно. Така властимащите се радват на всички ползи от тази условна рамка, без да им се налага да губят време и средства в поддържането на огромен репресивен апарат и безкрайна мрежа от доносници. Наложената ценностна система им позволява да получават всичко за сметка на народа, когото са заблудили. Поради това, тяхната главна задача е да намерят начини за манипулиране на населението, така че то само̀ да си надене хомотите и яремите, които всеки един член на обществото ще мъкне на врата си от люлката до гроба. Царете на заблуждението и мракобесието, които през вековете без капка свян не са се колебали да ви лъжат, мамят, манипулират, дезинформират, заблуждават и ограничават.

Какво трябва да направят робите, ако искат наистина да се освободят? Трябва да разбият ценностната система на господарите си – законите, с които са промивали мозъците им още от рождението и правилата, които им се втълпяват всеки ден. Само тогава потиснатият ще може да погледне отвъд рамката, в която е приклещен.

Когато хората масово започнат да отхвърлят порядките на господарите, тогава господарите наистина ще започнат да губят играта. Дори и с намесата на верните им кучета от армията и полицията, угнетителите няма да разполагат с достатъчно ресурси, за да потушат масовото недоволство. Това винаги е представлявало техният най-голям кошмар. Затова силните на деня са се превърнали в експерти по легитимирането на произвола им. Ако плебеите им се доверяват, значи владетелите печелят. В развитите западни аквариумни общества, „демокрацията“, религията (звездната култура) и капитализмът са основните заблуди, с които масите биват успивани. При демокрацията гласоподавателите гласуват за партийни функционери, за които не е известно как са се издигнали в партиите си, и по този начин гласуващите стават съучастници в едно престъпление и нямат абсолютно никакво право да недоволстват. Гласоподавателите са също толкова виновни за налагането на законите, колкото и представителите на законодателната власт. Така е ако следваме логиката на демокрацията, но всъщност гласуването няма нищо общо със създаването на законите – гласуването просто легитимира законотворческата дейност на определена престъпна клика. При религията „Господ“ е издал заповедите си и всички вярващи са длъжни да се подчиняват на божествената воля или да си понесат последствията: вечни мъки и стенания (т.е. тази система рисува ужаси в хорските умове и по този начин иска да ги подчини). Колкото до капитализма – това е просто система, която превръща трудещият се в роб на вещите и прищявките си – повече придобивки и повече глезотии се равняват на повече дългове и следователно повече бачкане.

Гностическата практика „Грях за спасение“ е цярът за всички тези обсебващи системи. Тя е лекът срещу заблуждението и мракобесието на върхушката.

Как ви дирижират

Цивилизацията е пълна със самооблагодетелстващи се институции и самоиздигащи се пазители, които искат да дирижират постъпките ви. Живеем във фалшиво общество, твърдящо, че цени свободата, но е отдадено на обратното – безкраен деспотизъм, прогресивно ограничаващ всеки обхват на мисъл, слово или действие.

Религиите жадуват да деспотстват над последователите си. Ето и списък на някои от най-лошите им практики. Изброени са само малка част част от тях, иначе списъкът би бил безкраен.

Как контролират външния ви вид

Мюсюлманките трябва да прикриват телата си така, че да показват само лицата и ръцете си, а понякога е забранено да показват и лицата си. Дрехите им са проектирани да скриват женските им форми, за да не съблазняват мъжете. Бурката се състои от широка дреха, покриваща тялото (джилбаб), хиджаб, покриващ главата и никяб – покриващ лицето. Съществува и по-крайна разновидност на никяба, която закрива лицето напълно. Казва се, че бурката е скроена така, за да запази женското благоприличие и да им гарантира уважението. Всъщност, ефектът е точно обратният: те са малко уважавани и зачитани, бегло приличат на човешки същества, превърнати са в собственост на мъжете си и техните родове. Жените трудно се идентифицират в обществото, трудно е някой да ги различи по улиците. Могат ли тези, които избират да се деперсонализират по този начин, да твърдят, че са третирани като равноправни човешки същества?

Коранът казва:

„Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва]* ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е Всевишен, Превелик.“
Коран 4:34

„А ако ви е страх, че няма да сте справедливи към сираците, [ако се ожените за тях,]* встъпвайте в брак с онези от жените, които харесвате -; две и три, и четири. А ако ви е страх, че няма да сте справедливи -; с една или с [пленнички] владени от десницата ви. Това е най-малкото, за да не се отклоните.“
Коран 4:3

„А за онези от жените ви, които изгубят надежда за месечното кръвотечение, ако се съмнявате, срокът им е три месеца, [също] и за онези, които все още нямат кръвотечение. А за бременните срокът е, докато родят. За онзи, който се бои от Аллах, Той ще облекчи неговото дело.“
Коран 65:4

„О, вярващи, когато си заемате един на друг заем за определен срок, записвайте го! И нека писар да записва помежду ви справедливо! И да не отказва писар да записва, както Аллах го е научил, и нека пише той, а да му диктува онзи, който е длъжник. И да се бои от Аллах, неговия Господ, и да не намалява нищо. А ако длъжникът е глупец или немощен, или не може да диктува, нека неговият настойник да диктува справедливо. И вземете за свидетели двама от вашите мъже, а ако не са двама, да бъдат мъж и две жени от свидетелите, за които сте съгласни, та заблуди ли се едната, другата да й напомни. И свидетелите да не отказват, когато бъдат призовани. И да не ви дотяга да го записвате -; малък или голям -; със срока му. Пред Аллах това е най-справедливото и най-правото за свидетелство, и най-подобаващото, за да не се подозирате, освен ако е текуща търговия помежду ви. Тогава не е прегрешение за вас, ако не я записвате. И взимайте свидетели, когато се спазарявате. И да не се посяга на писар или на свидетел. А ако го сторите, за вас е нечестивост. И бойте се от Аллах! Аллах ви учи и Аллах всяко нещо знае.“
Коран 2:282

В крайна сметка жената си остава половин човек. И при мъжете нещата не са по различни. Те трябва да носят дълги ризи до глезените и с дълги ръкави, на главите им винаги трябва да има шал,чалма, фес или тюбетийка. И разбира се грозните буйни бради без мустаци.

През миналия век във Великобритания един съпруг завежда дело срещу прелюбодееца, с когото жена му е изневерила, под предлог, че мъжът е „нахлул в собствеността му“. Е, великобританското законодателство се е развило от тогава, докато шариатът не е мръднал с векове. Жените в много редки случаи могат да бъдат равностойни на мъжете си, а животът им е изцяло определен и контролиран от мъжете. Какво ниво на промиване на мозъка е необходимо, за да може мюсюлманките уверено да твърдят, че са свободни, щастливи и са третирани много по-добре при исляма, отколкото при която и да е друга религия?

При евреите нещата не стоят много по-различно.
Ортодоксалните еврейки са задължени да обръснат главите си и да носят перуки, когато се омъжват, защото естествената им коса може да породи похот у мъжете. Ортодоксалните евреи се мъкнат в грозни черни костюми и шапки, от които се издават плитки. Много евреи носят кипа (малко кепе). Косата им трябва да е остригана по определен начин. Много мъже евреи, подобно на мюсюлманите, смятат за забранено да бръснат брадите си.

Хората, които се обличат по канон, са напълно подвластни на плана за контрол. Носете това, което имате. Чувствайте се комфортно в дрехите си, опитайте няколко различни вида облекло и бъдете свободни.

Как контролират чашата и чинията ви

Улемите забраняват приемането на най-различни храни, обявявайки ги за харам – забранени. Това са: свинско, месо от хищници, всеядни животни и хищни птици, мърша и жертвени животни, убити в името на друг бог, освен Аллах. Също кръв, алкохол, интоксиканти, всичко, което не е „хелял“. Всъщност е позволено да се яде харам в много редки случаи и то предимно, когато мюсюлманинът е застрашен от гладна смърт. Евреите трябва да ядат кашерна храна, която реално е предшественика на хелял. Ранните християни също са се придържали към някакъв вид кашерна храна.

Католиците не трябва да ядат месо в сряда и петък, православните християни пък в тези дни не трябва да ядат никакви храни от животински произход. И двете деноминации спазват по няколко големи поста с различна големина в годината.

Мюсюлманите трябва да говеят по време на Рамазан (Саум – един от четирите стълба на исляма). Католиците трябва да се откажат от нещо по време на великите пости, докато на православните се забранява всякакъв вид животински продукти и алкохол.

Бог не го интересува какво ядете и пиете. Яжте, когато има и каквото има. Тези хранителни режими могат да ви докарат болест, а църквата няма да ви излекува, когато го закъсате със здравето. Преди да предприемете какъвто и да е хранителен режим, бил той религиозен или светски, задължително се консултирайте с лекар. Бъдете свободни и здрави!

Как контролират поведението ви

Мюсюлманите са задължени да се поздравяват един друг с „Ас-селяму алейкум“ и „алейкум-ас селям“ – в отговор. Преди ядене трябва да изричат „бисмилях“ („в името на Аллах“) и да използват само дясната си ръка за ядене и пиене. Имат многобройни практики по отношение на миенето на краката и ръцете си и телесното си окосмяване.

На мюсюлманките е забранено да се ръкостискат с мъже, с които нямат роднинска връзка. Повечето мюсюлмани и ортодоксални евреи следват строги правила, създадени, за да е сигурно, че не общуват с някого по неразрешен начин. Много ортодоксални евреи изобщо не общуват с гои. Същото важи и за много мюсюлмани, те пък не общуват с гяури.

Мюсюлманите, извършили прелюбодейство, могат да бъдат убити с камъни или обезглавени, на крадците им се отрязват ръцете, хомосексуалните ги хвърлят отвисоко. Многобройни малки действия, смятани за неетични, се наказват с бичуване. Моралната полиция е навсякъде и следи хората за провинения, докато нейните членове си правят каквото искат.

Мюсюлманите убиват вероотстъпниците. Католиците и православните обявяват разкол и анатема на напусналите. Сциентолозите прилагат политиката на „изключване“, при която членовете трябва да скъсат всякакви контакти с нарушилите. Свидетелите на Йехова имат сходна процедура.

Дръжте се така, както съвестта и разума ви позволява. Бъдете свободни!

Как осакатяват тялото ви

Мюсюлманите и евреите биват ритуално обрязвани, за да е сигурно, че носят „бранда“ на религията си.

В Евангелието от Тома, Исус е попитан, дали обрязването е необходимо, а отговорът му е „Ако беше необходимо, тогава всеки баща щеше да създаде обрязан син.“ Обрязването представлява категорична критика срещу произведението на „Създателя“, тъй като ако бог беше решил, че това парче кожа е ненужно, нямаше изобщо да го създава. Обрязването няма нищо общо с божията воля, а само с желанието на контролиращите да „брандират“ бебетата, според собственото си желание.

Никога не позволявайте някой да осакатява тялото ви по какъвто и да е начин по религиозни причини. Бъдете свободни.

Картинката при индусите и будистите не е по-разлчина, но просто обичаите им са други.

И само се замислете в какво фалшиво общество живеем. Мошеници лобират за проектозакони, престъпници се грижат за сигурността ви, грабители отговарят за финансите ви. Забелязали ли сте, че най-сладкодумните и примерни клерици от всички църкви са замесени във всевъзможни секс-скандали, едни от най-ревностните вярващи и крупни меценати на духовните институции са наркобароните и босовете на всякакви организирани престъпни групи – нима религиозните институции не знаят тези хора колко семйества са разплакали? Ами от какъв религиозен и етнически произход са повечето лихвари? Какво да кажем за всички мюсюлмански шейхове, които тънат в разкош и разврат, а общностите им тънат в мизерия и глад.
И на всичкото отгоре тези негодяи ви казват какво да мислите, какво да чувствате и какво да правите, защото това било в реда на нещата, а вие трябва просто да търпите.
Вижте религията на нашата постмодернистична епоха поп-културата (селебризма, звездизма или звездната култура), някакви карикатури на човешки същества определят „трендовете“ в обществото. Ти постоянно трябва да си в дългове, за да си в крак с модата, за да имаш последният модел смартфон, постоянно да живееш в а-социалните мрежи, перманентно да си надрусан и пиян, да подскачаш от парти на парти, да си назобен, да си агресивен и вулгарен – да си нарцис, който си мисли, че светът съществува заради него.
Явно грехът на нашето съвремие, колкото и парадоксално да звучи, е да живееш тих, скромен и праведен живот – напук на пошлостта и декаданса.
Грехът и порокът се превърнаха в ежедневна норма.

Противоотровата

Лесно е човек да стане част от стадото. Повечето хора го правят несъзнателно. Необходими са усилия и кураж, за да се измъкнеш от общественият затвор.

Древните гностици са възприели две практики за справяне с потискащият свят на Демиурга: аскетизъм и невъздържаност. Аскетичният подход се изразява в оттегляне от света. Аскетите ядат и пият необходимото, имат нужда от малко пари, живеят в скромни домове, имат непостояннна работа и избягват контакт с промитите мозъци. Така да се каже, те се стремят да се откъснат от системата. Няма как да бъдеш контролиран от системата, когато не си обвързан с нея. Идеален пример за това е св. Иван Рилски (макар и християнин), но това не пречи да си вземем поуки от житието му и най-вече за срещата му с Цар Петър. Отшелниците и аутсайдерите в повечето случаи, освен че са си самодостатъчни, са и изключително наблюдателни.

Невъздържаният подход е „Грях за спасение“ – целенасочено нарушаване на правилата на контролиращите, целенасочена злоупотреба с нормите на Демиурга. По този начин човек губи страха си от установената система.

Древният гностичен мислител Карпократ е бил основният застъпник за подхода „Грях за спасение“. След като управниците на света били слуги на сатаната, учениците на Карпократ не виждали необходимост да играят по свирката им. Те се подигравали на ограниченията, наложени на християните и евреите. В отговор били обвинявани, че действията им са „безбожни и нечестиви“ и заради това, че смятали въпросът за доброто и злото, като полемика наложена от обществото и неговите нужди.

Карпократ активно подкрепял тези размирни идеи. Учениците му отхвърляли брака и частната собственост и организирали оргии и магически ритуали. Използвайки тайното евангелие на Марко, Карпократ въвел различни екстатични практики, имащи за цел да доведат учениците му до превъзбудено състояние, за да достигнат до по-висши нива на съзнанието. Карпократите постоянно търсели ксенофренни (странни) състояния на съзнанието. „Потопете се в усещанията!“, проповядвал Карпократ. Щом човек веднъж е достигнал до гносис, той не може повече да греши. Ако се е превърнал в Бог, той е неспособен да върши грехове. Според тогавашните гностици, всяко дело на плътта е прегрешение срещу душата.

Екратизмът е сексуална практика, целяща да увеличи възможността за екстатични състояния и гносис. Тя е сексът без проникване или реален полов контакт. На посветения е позволена сексуална близост с друг посветен от противоположния пол, но без действителна консумация. Идеята е била практикуващият да бъде подложен на максимално изкушение, на перспективата за най-голямото удоволствие, но от него се е изисквало да се въздържи, така както трябва да се въздържи от изкушенията в света на Демиурга. Ако посветен от мъжки пол започнел сексуален акт, трябвало да си забрани достигането до еякулация.

Пекатизмът (от латински peccatum – грях) е учението, че грехът трябва да бъде задоволен. Това е основата на „Грях за спасение“. Според него, има ограничен набор от грехове и всички те трябва да бъдат последователно „изразходени“. Законите на Демиурга трябва да бъдат подкопани чрез целенасочено прекаляване с греховете.

Карпократите смятали, че душите са били подмамени в злия материален свят на сатаната чрез перспективата за плътски изкушения и светски удоволствия. Само чрез прекаляване с греховете, чрез проучването им по всеки възможен начин, душата може да бъде заситена и изчистена от всякакъв по-нататъшен интерес. Само когато душата се е отегчила от повърхностните удоволствия, предлагани от този свят, тя може да продължи духовното си съществуване и да бъде допусната в царството на светлината. Трябва да изпитате всички неща, които животът може да предложи, за да се отегчите и да се освободите от хватката им.

Гностическите секти често били заклеймявани, че са развратни, неморални, че възхвалявали престъпленията и пороците. Гностиците били смятани за развратници, хора извън закона, бунтовници. Били описвани като „антиномисти“ (срещу установения ред).

Гностичният лидер Василид заявява: „Извършването на каквото и да било доброволно действие е въпрос на безразличие.“

Един известен анархистки слоган „Бог е зло“ или „Без Бог – Без Господар!“ е чист гностицизъм. Да осъзнаеш, че създателят на този недъгав, враждебен свят е абсолютната противоположност на истинския Бог и истинския свят, когото християните, евреите и мюсюлманите обявяват за създател, е първата стъпка към личностното и човешкото освобождение. Имали сме 3500 години юдаизъм, 2000 години християнство и 1400 години ислям. Светът по-добро място ли е? Справедлив ли е? Хората отнасят ли се добре едни към други? Видяхте ли наистина духовни хора? Ако тези религии не са направили един по-добър свят досега, защо някой си мисли, че някога ще успеят? Само глупави, заблудени или комплексирани хора биха следвали подобни доктрини. Причината за провала им не може да е по-очевадна – това са религии, родени от закостенелия разум на Демиурга. Те не са проектирани да създадат по-добър свят – точно обратното. Един от аспектите на божественото в човека е да променя света към по-добро, а не да се примирява с това какъв го е заварил.

В гностичното послание става въпрос за пробуждане и разтърсване на хората, за да видят реалността. Грях за спасение, където човек съзнателно и целенасочено се подиграва с правилата и условията в този забравен свят, е един от основните начини за освобождаване, за едно дълбоко откъсване от изкуствено насадения контрол. „Грях“ е дефиниция на властимащите. Грях е доста разтегливо понятие. Според християнството, убийството на човешко същество е грях, но когато християнинът отива на война това е един от най-висшите добродетели. Както знаем, на война хората се убиват.

* * *

Една от основните цели на Илюминизма е да елиминира обхвата на алчността, като установи икономическа система, в която благосъстоянието на всеки зависи от благосъстоянието на другия. Най-заможните хора в света в момента (малцинството), са хиляди пъти по-богати от най-бедните (мнозинството). Представете си свят, където най-богатите са не повече от 4 пъти по-заможни от най-бедните: един морален и справедлив свят, в който богатите нямат непропорционална власт, чрез която да мачкат бедните. Владетелите на света ще направят всичко възможно, за да саботират подобна религия. С хилядолетия са се борели да заличат Орфизма, Питагорейството, Неоплатонизма, Херметизма, Манихейството и Илюминизма като цяло, но все още тези учения са тук на земята. Нашият ден ще дойде, когато хората осъзнаят, че са жертви на гротескна измама, извършена от индивиди като Авраам, Иисус и Мохамед.

Грехът е необходимото зло. Той ни отваря очите за грозната истина, която касае нас и света около нас. Отхвърлете контрола на Стария световен ред, намерете собствените си пътеки през живота! Хората стават по-морални на база осъзнаване, а не на база дирижиране.

Управляващите Уол Стрийт не нарушават законите, когато се къпят (буквално) в пари – защото самите те са създали законите. Но всички знаем, че тези хора са неморални. Всички знаем, че трябва да бъдат спрени. Тогава защо не правим нищо? Законът не е там, за да ни защити, а да ни спре да направим нещо морално. Законите никога не са решавали проблеми, те просто са ги заобикаляли.
Колкото повече се шири мизерията – толкова повече се ръси морала.

* * *

Илюминати предлагат два гностични пътя: аскетизъм и невъздържаност. Някои членове предпочитат единия от двата, други ги сменят периодично. Вие кой предпочитате?

Всичко зависи от вас. Намерете начините и пътя, които ви позволяват да се откъснете от контрола на Стария световен ред. Преодолейте греха чрез самият грях – важен е самоконтролът. Практикувайте тантрически ритуали, ако това ви харесва. Реконструирайте Дионисиевите мистерии. Старият световен ред винаги е мразел неконтролираната сексуална активност, заради силата ѝ. Живеем в силно сексуализирано общество, но с „капиталистически“ секс – за правене на пари – вместо истински, чувствен и първичен секс. Всъщност, Старият световен ред ни залива със сексуални изображения, за да ни накара да си даваме парите, но не искат наистина да правим секс. Или по-точно – искат, но в ограничените рамки на „семейството, религията или парите“. Всичко това е част от системата им за контрол. Колкото и абсурдно да ви звучи, но в едно силно морализирано общество броят на спонтанните полови контакти е по-голям, отколкото в едно силно разюздано, но материализирано общество като нашето.

Може да се каже, че никога не сме живели в по-репресивно и пуританско общество. Бодрияр казва, че Дисниленд е създаден, за да прикрие факта, че Америка вече е един инфантилен свят на фантазиите. По отношение на секса, сексуалните образи са навсякъде, за да скрият факта, че човечеството никога не е било по-асексуално. Как е възможно да има секс-„скандали“ в свят, който е залят от секс и с уж либерално отношение към секса? В Древна Елада и Рим, оргиите и безразборният секс били смятани за нещо нормално. Много култури през цялата история на човечеството, особено тези, интересуващи се от свободата, са били привърженици на първичната сексуалност. През 60-те хипитата скандират на всички да правят любов, а не война. Къде са хипитата сега? – Май станаха чиновници, бюрократи, политици, лобисти и търговци на оръжие. Определено знаем кой печели от войните и от дефицита на секс. По време на война се извършват най-големите сексуални гаври от групови изнасилвания на деца, като преминем през гаврите с домашните животни и стигнем до сексуални гаври с умиращи и трупове. Нищо чудно, че върхушката предпочита войната пред любовта. Наемниците са новите хипита!

„Не прави това“, казват контролиращите.

„Ще го правим!“, казваме ние.

Отхвърлете контрола над съзнанието. Греховете им не са ваши грехове.

Упътване:
В практиката грях за спасение преди всичко се водете от разума. Практикувайте греха с мярка, защото много хора я изгубиха и противоотровата се превърна в отрова. Никой не иска от вас да полудявате, да са разболявате, да се осакатявате или да умирате, камо ли да страдат други хора. Съгрешавайте, но не се привързвайте към греха, за да не се пристрастите към него, което ще ви направи зависими от него. Защото, чрез греховете си се учим.
И най-важното: без греховност няма опитност, без опитност няма осъзнатост, без осъзнатост няма съвест!
Само този, който не търси – той не съгрешава.