Perfectum hominem

Дълбоката държава

Наред с редица индустриални капиталистически форми за експлоатация се формира и една нова, типична за капиталистическото общество – индустрията на печата. Една индустрия, която едновременно с правенето на пари моделира и съзнанието на масите в интерес на капиталистическата система. Коктейлът от новини, псевдоновини, слухове, фалшификации, окастрени новини се поднася, подготвен по рецепта, която ще доведе до планирана хипноза, нужна на управляващите.

Г.Г. Димитров (медиен теоретик)

Ето, в нашата мила република се проведоха поредните лелеяни парламентарни избори и те отново няма да променят нищо. До властта се докопват новите-стари лица с новите-стари обещания, а народецът си остава отново с големите очаквания за промяна и благополучен финал на прехода към „правилния капитализъм“.

Политиците ще идват и ще си отиват на определени интервали от време, обаче лицата с икономическата (реалната) власт си остават същите и затова почти нищо няма да се промени в положителна посока, поне за широките народни маси. И предвид възникналата вътрешнополитическа неуредица, сега може да се отвори широко поле за политически експерименти, целящи подобряването на бизнес-демокрацията. Могат да пробват с: мажоритарен вот, електронно гласуване, пряка демокрация, избори на всеки две години, нова конституция, сто-членен парламент, президентска или полупрезидентска република… И когато паразитите с реалната власт видят, че маркетинговите им трикове са на привършване, те ще извадят последният си коз, а именно човекът със силната ръка или „обединителят на нацията“. На това му се вика налагане на фашистки строй, а фашизмът не е нищо друго освен отчаян опит от страна на бизнеса да опази заграбеното от народа с всички позволени и непозволени средства. Бизнесмените ще го направят рано или късно, защото има много за пазене и все по-малко за грабене.

Този бъдещ политически период ще го разпознаете по следните признаци:

 • Главно медийно лице, рекламиращо турбо-патриотизма, национал-шовинизма и „единството на нацията“.
 • Неглижиране на човешките права и масовото им нарушаване.
 • Нарочване на изкупителни жертви и оправдаване с вътрешни и външни врагове.
 • Крупни инвестиции във войската, полицията, жандармерията, службите и частните силови структури. Архетипът на воина се издига в култ.
 • Назначаване на „правилните хора“ в медиите и впрягането им след това в усилено цензуриране и пропагандиране.
 • Бракосъчетание между църква и държава или религия и идеология.
 • Корпоративната власт няма да се закача, а бизнесът ще дирижира на подставените лица в държавата какво да правят.
 • Угнетение и тормоз спрямо трудовия народ и прекъсване на всички негови инициативи.
 • Позлатяване на перото на техническата и творческата интелигенция. Заглушаване и репресии спрямо критично настроените интелектуалци, неглижиране на образованието и културата.
 • Обсебеност към престъпления и наказания. Органите на МВР под претекст, че се борят с битовата престъпност, често ще превишават правата си и няма да отчитат пред никого издънките си.
 • Явна и парадираща шуробаджанащина и връзкарщина по всички етажи на властта.
 • Нагласени избори и грубо вмешателство на съдебната власт в „демократичните избори“. Преследване на политически опоненти.

Докато фашизмът бавно пълзи, медиите ще продължат да приспиват масите с приказките си.

И все така успешно ще пробутват един и същ цирк на всеки няколко години с щедрото спонсориране на бизнес кръговете. За огромна жалост това е животът, който ни се налага да живеем. Съдбите ни се притежават от престъпна клика, наречена „Собственическата класа“ или иначе казано узаконена организирана престъпна група от свръхбогати предприемачи и потомствени паразити. През това време с цялата си наглост глашатаите на тази организирана престъпна група постоянно ни сочат за пример някоя западна демокрация.

Естествено за къде сме без соченото за еталон Обединено Кралство? Като всяко кралство, то е ръководено от държавен глава, който е неизбран и неотчитащ се МОНАРХ, третиращ британците като поданици, от които пък се очаква да се оттеглят в неговото присъствие, отстъпвайки с поклон назад. Същото важи и за камарата на лордовете, където реалната власт и вземането на решения се предават по наследство. Кой достоен човек би се подложил на подобно институционализирано унижение? Въпреки всичко, десетки милиони британци се вричат във вярност към изкуфялата си кралица. Слугуват й „дамите на изчакване“, т.е. придворните слугини, угаждащи на всичките й прищевки във всеки един миг.

Веднъж васалният австралийски премиер отказа да се поклони пред сюзерена си Елизабет II Сакскобургготска и това стана водеща новина в цялата британска общност. Когато политик се осмели да я докосне или да я насочи към вярната посока, това предизвиква яростен медиен отзвук в британските медии. Имало си сложен дворцов етикет за това как да се държат в нейно присъствие, затова антуражът от придворни повтарят като папагали дворцовия етикет на делегатите. Това е „модерната“ демократична държава, в която с пълна сила все още важат законите от времето на ранния, същинския и късния феодализъм. Британската демокрация съвсем спокойно можем да я наречем ФЕОДАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ.

Другият постоянно натрапван пример са САЩ. В тази държава четиристотинте най-заможни американци имат еквивалентното благосъстояние на двеста милиона американски граждани. Ако този факт не плаши отрудения българин, той сигурно трябва да е един от четиристотинте или някой от техните лакеи. Ключът към разбирането на модерния свят е в способността да разберете Древен Рим (прототипът на Старият Световен Ред). Разберете ли как малобройна клика от генерали, консули, сенатори, патриции и патрони са могли напълно да доминират над такова огромно население, което е можело да ги унищожи за дни, ако бе последвало примера на Спартак, значи сте разбрали всичко за модерния свят. Ако живеехме в постапокалиптична среда, като примитивни мутанти, би било немислимо, че нобилитетът няма да бъде нападнат и разкъсан от много по-силни и огладнели мутанти. Определено има нещо гнило в курса на човешката цивилизация, което води до стряскащо-нелогичната ситуация, в която двеста милиона души търпят съдбите им да бъдат опропастявани от четиристотин потомствени богаташи.

Дори не е необходимо да споменаваме третия пример в това отношение – Русия. Често (дори винаги) описвана като антипод на САЩ, Русия всъщност представлява поредното ултра-капиталистическо копие, де факто управлявано от олигарси, тънещи в разкош, докато в същото време населението й е по-бедно дори от българското, което както и да го погледнем, е сериозно постижение. В този смисъл Китай също е ултра-капиталистическа държава, която отново активно се опитва да убеди всички, че всъщност е някаква алтернатива на капитализма („комунизъм с китайски характеристики“, както обичат да го определят собствените им политици от Китайската Комунистическа Партия).

Това, което приемаме за цивилизовани взаимоотношения, се оказва условна схема, която крепи социо-икономическата йерархична структура, в която малка върхушка паразитира върху болшинството. По-точно над преобладаващата трудеща се класа, която с пот на челото издържа всички над нея. Нисшата каста съвсем закономерно би трябвало да атакува и да свали висшата, но това много рядко се е случвало в човешката история. Но защо ли? – Защото масата роби е хипнотизирана от религиозни суеверия, псевдоморал и пропаганда. Ходът на цивилизационното развитие сочи, че общоприетият мироглед или идеология винаги е защитавал възгледите на господстващата класа.

Бизнес кръгове разчитат на лобистките закони, прокарани от техните депутати и удобния обществен етикет или ПСЕВДО-морал, които се диктуват от медиите. На страната на олигарсите винаги са били и средствата за масова (дез)информация, т.е. големите медийни корпорации. Запитайте се какъв интерес имат медийните магнати да сте адекватно информирани и инвестирането в адекватна и обективна информация надеждно ли е? Ежеминутно ви облъчват с пропаганда и дезинформация, за да ви убеждават как всичката мизерия била в реда на нещата. Според някои източници бюджетът на националните медии БТА, БНТ и БНР надхвърля сто милиона лева за 2019 г. И хипотетично, ако добавим и бюджетите на другите национални медии, общият медиен бюджет възлиза на над шестстотин милиона лева годишно! Неофициално, над половин милиард лева всяка година, за да бъдете угодно програмирани и дезинформирани. Представете си за какви колосални годишни медийни бюджети може да говорим, ако ги калкулираме в световен мащаб.
Дайте ни абсолютна власт над всички медии по света и ще променим начина на мислене на цялото човечество за три месеца.

И естествено последният гарант на властта – те имат своите легиони и тагмати – полицията, жандармерията и войската, които съществуват единствено, за да охраняват наложения от бизнеса ред. Затова сбирщината долу трябва да се преструва, че вярва и който много мрънка и тропа с крак, ще яде сопата. Интересите на бизнеса преди всичко. Всеизвестно е, че при комуникаренето лъжата изразходва много повече ресурси, отколкото истината.

Властимащите са експерти по приложна психология на тълпите. Мерзавците са развили до съвършенство стратегията на Гай Юлий Цезар – „Divide Et Impera“. Те разцепват експлоатираните маси на противопоставящи се общности и масовата култура на съперничещи си субкултури. Погледнете футболните агитки и как ултраси на конкуриращите се фракции постоянно се нападт едни-други и се млатят кой да контролира улиците между сивите панелни блокове. Мелето на хулиганите се наблюдава с удоволствие от мезонетите в затворените комплекси, докато ултрасите се налагат и осакатяват помежду си. Това, което наистина може да обезпокои обитателите на затворените комплекси, е обединението на всички групировки, агитки, банди и хулигани срещу тях. Представете си как всички силови групировки се обединяват в една Супер Групировка и вместо да се избиват помежду си, атакуват олигарсите в затворените им комплекси. Това е един доста лош развой на събитията за баровците от елитните квартали. Все пак да не забравяме, че става въпрос за тъпи нискоразрядни престъпници, но и никой умен и пресметлив главатар не би искал да свърши като Васил Илиев. Само ако знаете колко заблудени и подведени млади хора влизат в ОПГ-тата и градските субкултури, заради капризите на тренда? В тренда ли е да си: наркоман, дилър, рейвър, пънкар, скинар, ултрас, чалгар или някакъв друг представител от тези течения? – Да, ако искаш да си останеш същия протрит галош. Знае ли някой колко млади хора излязоха от бандите и градските племена с краката напред, осакатени физически и психически, пандизчии, алкохолици, наркомани, доносници на службите и всякакъв вид социален брак? Отговорът трябва да го знаят собствениците на медиите, защото точно те възпитаваха в тези ретроградни и дегенератски порядки децата на експлоатираните. С техния или без техния отговор социалният брак вече отдавна е налице с хилядите бродещи екземпляри на пропилени млади животи по градинките, градския транспорт, подлезите, баровете, арестите, затворите, лудниците и гробищата. И най-страшното е, че си патят нормалните прецакани хора, които нямат нищо общо с градските племена.

Ето и поредният пример, който се разчу по медиите, когато две момчета бяха излезли да си купят храна в краен столичен квартал и бяха помляни от група надрусани ултраси.

Знаете ли каква била грешката на двете пребити и осакатени момчета?
Грешката им била, че са излезли да ядат дюнер два часа след полунощ.

Тъжното и шокиращото е, че можеше и ти ЧЕТЯЩИЯТ или всеки осмелил се да си купи дюнер в онзи злочест миг да се окаже на тяхно място. Налице имаме два съсипани невинни живота и няколко субкултурни дегенерати, щъкащи на свобода, представляващи опасност за другите и най-вече за себе си. Проблемът е, че това не е първият случай и няма да бъде последният. Не е печелившо за едрия бизнес от белия, сивия и черния сектор агитките да бъдат притеснявани. Замислете се коя друга социална група ще изкупува билетите за мачове, наркотиците, алкохола, анаболните стероиди, тениските и сувенирите, кой ще прави залозите. Трябва да си луд, за да се откажеш от такъв пазарен потенциал. Все пак и ултрасите трябва на спокойствие да се упражняват в изкуството на пребиването, осакатяването и убиването. Може би утре ще потрябват готови кадри, които да попълнят редиците на реакционерите.

Животът ни се превърна във филм на ужасите, а смъртта в екшън игра. Животът, спокойствието и здравето отдавна ги отписаха от листата на обществения интерес. Редовият човешки живот лека-полека губи стойността си в днешната варварска система. Всеки трябва да е сам за себе си и всеки трябва да се оправя както сметне за най-добре. Поне това ни натрапват медийните мантри.

Пропагандата успя да ни преобрази в атомизирана общност съставена от болни нарцисисти, безскрупулно и варварски конкуриращи се помежду си. Медийното индоктриниране в НАРЦИСИЗЪМ е предпоставка за появата на периферни личностни разтройства като социопатията и психопатията. Нали знаете, че не всички нарциси са психопати и социопати, но всички социопати и психопати са именно такива?

Какво стана със сплотеността, съпричастността, състраданието и солидарността между човеците? Станаха далечен мираж, понеже инвестирането в нарцисизъм ни докара до нови и неподозирани мрачни хоризонти.
Една от главните цели на бизнеса е да прецаква ежесекундно милионите самовлюбени и егоцентрични зомбита, като ги кара да се мислят за важни, значими и изключителни. Малцина от борещите се в калта на живота поглеждат нагоре към ВИП ложите и на още по-малко им хрумва идеята: „А бе, защо да не овъргалям ВИП-аджиите?“. Калтаците и за миг не могат да си помислят за подобно кощунство, защото бизнес класата създава илюзията, че сякаш не съществува. Милиони заблудени се хапят помежду си като плъховете от експеримента на Анри Лабори и никой от тях не се пита:

„Защо си причиняваме всичкото това страдание едни на други? Кой ни е направил толкова ожесточени? Няма ли по-добър сценарий?“

Ако имате такива въпроси в главата си, значи не сте облъчени с масмедиен бълвоч и затова посещавате този сайт. Затова е належащо за медийните магнати да ви промиват мозъците с оглупяваща и затъпяваща помия и след това да ги запълват с най-долнопробно съдържание на джънк-културата. Всички телевизионни зрители потъват бавно и дълбоко в блатото на декаданса, вместо да катерят новите върхове. Колко още може да задълбаем в тинята и най-дълбоките пластове на кретенията, бруталността, вулгарщината, кича, антиителектуалщината, олигофренията, пошлостта и глупостта?

Само си включете новия 4К телевизор и превъртете каналите. Сякаш ви превеждат през Адът на Данте, но с тази особеност, че прокълнатите не могат да му се наситят. Те са хипнотизирани от телевизорите си и най-големият грях на игнавите е, че вгорчават живота на онези, които се стремят към по-възвишени идеали. Единственото нещо, което Данте не е предположил е, че Адът ще е място което болшинството ще ОБИЧА. Мюзик айдъл, Х-Фактор, Хел’с Китчън, Мастър шеф, Фермата, Сървайвър, Биг Брадър и темподобни – са дебилизиращи риалита, създадени от „господарите на ефира“, за да доставят евтини зрелища на стадните кретени. И само забележете с какъв устрем тълпите се стичат към Колизеума…

Това, за което не си дават сметка, защото са твърде затъпени е, че те ще са следващите „християни“ в търбусите на зверовете. Само с какъв огромен интерес следят духовния си упадък и попарването на надеждите им за по-добър живот и въпреки това се радват и ръкопляскат! Това говори за предела на упражнявания умствен контрол над зрителите от страна на медийните магнати. Всяка минута която прекарвате в гледане на боклучави шоута, е безвъзратно загубена минута. Ако гледате огромно количество забавЕни предавания, вие си пропилявате и без това мизерния и изчерпан от същност живот. Ако през цялото си свободно време гледате някоя конкретна телевизия, значи без да искате работите за нея и правите собственика й по-богат.

Един човек се познава по това как прекарва свободното си време. Един от най-доказаните начини да пропилеете живота си е като прекарвате цялото си свободно време пред екрана в зяпане на: музикални клипове, спортни мачове, сериали, анимации, филми, пропагандна документалистика, новинарски емисии, сутрешни блокове, риалитита и всякакъв интелектуален отпадък, бомбардиращ съзнанието ви. Рецептата за цялостна, личностна, духовна и физическа деградация е комбинацията от зяпане на екрана с консумирането на хранителни заместители, енергийни напитки, цигарен дим и алкохол. Ето тогава личната ви драма е гарантирана. Това е великият трик на капитализма: Да си с големи претенции и его, но да не можеш нищо и да не знаеш нищо, крачейки гордо към пропастта.

Ултра-капиталистите винаги ще ви предлагат малките си евтини удобства, но за сметка на тези малки евтини удобства ще си заплащате скъпо и прескъпо в дългосрочен план. Точно както е било с африканските роби, когато са ги примамвали на робските галери с мъниста, камъчета и стъкълца.

Знаете ли докога телевизорът ще побеждава фурната? Докато продължавате да сте зрители на собственото си затриване, т.е. докато сте втренчени в екрана. Ако не си нагънете мозъците и не си размърдате задниците нищо няма да се случи. С ходене до урните нищо няма да се промени, просто ще легитимирате властта им. „Качествените медии“ винаги са изисквали качествени инвестиции, съвсем закономерно това ще е до време, защото такова животно като вечно-печеливш бизнес няма. Колкото и да се инвестира в медийния пазар, когато масовият зрител не може да си заплати електричеството, телевизора и месечната такса за цифрова телевизия, или бачка по дванайсет часа, тогава инвестицията ще се окаже ялова. Колкото и невежа и наивна да е една тълпа, тя рано или късно проумява масовата измама, тогава инвестициите започват да се пренасочват към силовия пазар.

Един народ се лъже до време, после започват да го млатят.

ДЪРЖАТ ВИ БЕДНИ, ЗА ДА СТЕ ИМ ВЕРНИ!
ДЪРЖАТ ВИ НЕГРАМОТНИ, ЗА ДА СТЕ ИМ РАБОТНИ!
ДЪРЖАТ ВИ БОЛНИ, ЗА ДА СТЕ ДОВОЛНИ!
НАКРАЯ ЩЕ СТЕ ПРЕБИТИ, ЗА ДА СТЕ СВИТИ!

Медиите съществуват , за да запълнят живота ни с изкуствени възприятия и фалшиви стойностни.

Маршал Маклуън (медиен теоретик)

Медията е най-могъща на света. Тя има силата да направи невинния виновен и виновния невинен. Власт, контролираща съзнанието на масите.

Малкълм Екс (борец против расовата сегрегация)

Интелектуалците трябва да спрат да легитимират представата,че съществува някаква «последна истина» зад привидностите. Тогава може би, масите ще обърнат гръб на медиите и манипулирането на общественото мнение ще претърпи крах.

Жан Бодриар ( илюминист, философ и културолог)

Не искаме да сме лоши пророци, затова нека завършим с нещо забавно.
https://www.dokumentalni.com/archives/1813?list