Perfectum hominem

За Илюминати от Илюминати

Кратък разговор с висш член от обществото на Илюминати:

– С кого разговарям?

– Част съм от Управителния Съвет, съставен от 12 човека. В него участват петима американци, петима европейци, един руснак и един индиец. Имаме членове във всяка държава по света, но общо сме по-малко от 6000 човека.

– Хората казват, че Илюминати са изключително богати. Вярно ли е това?

– Вярно е, че всички 12 членове на Управителния Съвет са заможни, но за нас парите са само средство за изпълнението на мисията ни, нищо повече. (Всъщност много от това, което може да се нарече „богатство на Илюминати“, е под формата на безценни съкровища, а не пари. Някои от членовете са натрупали значително състояние, но повечето не са заможни.)

– Имате ли за цел да създадете Нов Световен Ред (НСР)?

– Краткият отговор е „да“, но не по начина, по който твърдят нашите врагове. Ние сме освободители.

– Освободители на какво?

– На човешката раса. Това е мисията ни – да освободим човечеството от… съжалявам, трябва да спра дотук.

– Защо?

– Има опасност да разкрия твърде много. Като се има предвид естеството на тайната, която Илюминати защитават, както и силата на враговете ни, не мога да говоря съвсем свободно.

– Вашите врагове хора, като Дейвид Айк ли са? Той пречи ли на конспирацията ви?

– Да, конспиратори сме, но конспирацията ни е добронамерена. Айк не е точно враг. Той казва някои неща, с които сме съгласни. Неговият проблем е, че не идентифицира правилно истинския враг. Неговите и нашите врагове са едни и същи, но той не разбира природата и целите им. Теорията му за рептилите, разбира се е смехотворна и дискредитира малкото смислени неща, които казва. Жалко е, защото по този начин, чрез измислените си теории, които пробутва на суеверната си публика, той всъщност помага на враговете на Илюминати.

– Какво имате предвид под „врагове“?

– Айк има няколко нелоши, макар и съвсем повърхностни наблюдения, но той неправилно, дори и целенасочено посочва Илюминати и Новия Световен Ред като враг. Всъщност, врагът е това, което ние наричаме Старият Световен Ред (ССР). Това са хората, които са на власт от самото начало. Те нямат нужда да променят нищо, защото те вече контролират целия свят. Тираничните им династии са навсякъде от хилядолетия. Последното нещо, което биха искали, е нов ред. Айк е прав единствено, когато посочва кралски фамилии, президенти, министри, банкери, медийни барони, бизнесмени и т.н. за врагове. Греши в това, че ги нарича Илюминати. Ние сме хората, водещи най-безпощадната война срещу гореизброените, опитвайки се да ги спрем, за да не задушат до смърт човешката раса. Ние сме последната надежда за човечеството. Всеки, противопоставящ се на Нов Световен Ред, е объркан от заблудите на враговете ни, или служещ именно на тях – на Стария Световен Ред.

– Символът ви е пресечената пирамида с око на върха. Какво означава той?

– Това е само една от многото често срещани заблуди, която показва, че хората, не знаят основни неща за Ордена. Разбира се, това не им пречи да ги разпространяват – съзнателно или не, представяйки ги за истина. Символът на обществото, най-добре познато на широката публика с името Илюминати, а именно – това на Адам Вайсхаупт, е Совата на Минерва – символ на мъдростта и познанието. Колкото до окото и пирамидата – това е един от многобройните варианти на Окото на Хор, символизиращо пробуждането на разума – разумът, който ни прави хора и по който се различаваме от животните. За съжаление, значението на този символ също е изкривено и средностатистическият човек го приема като нещо отрицателно.

– Защо нарушихте мълчанието си?

– Вярно е, че сме изключително засекретена организация, но хората не разбират причините за това. Има хора, които са част от конспирация, за да контролират, манипулират и потискат останалите. Има обаче и такива, които са в сянка, защото искат да се прикрият от  тези, които искат да им навредят. Нашите врагове искат да ни унищожат и по тази причина трябва да сме в сянка. Враговете ни имат изключително голяма власт и винаги се опитват да ни открият. Именно те разпространяват мита, че ние някак си управляваме целия свят. Това не може да е по-далече от истината. Ние се крием. Винаги сме се криели. От време на време нарушаваме мълчанието си, когато решим, че е настъпил точният момент. Така се опитваме да предадем наши идеи в кодирана форма на тези, които ще ги чуят и разберат. Постоянно се опитваме да привлечем тези, които все още са свободни. Броят им постоянно намалява.

– Какво имате предвид с „тези, които са все още свободни“?

– Съжалявам, но не мога да дам повече детайли. Нека само отбележа, че в миналото сме се опитвали на два пъти да покажем в кодирана форма естеството на нашата тайна. Вероятно сте чували за най-мистериозния ръкопис в света – ръкописът на Войнич. Никой не е успял да го дешифрира. Хората, от които е написан, са били членове на Илюминати и са заловени и убити, преди да успеят да пуснат ключа за дешифрирането му. Легендите за крал Артур са другият ни основен опит за навлизане в общественото съзнание и разкриване на нашата истинска цел. Той донякъде е успешен, но враговете ни успяват да изкривят посланието ни, като пускат алтернативни версии на легендите. Легендите за Артур са творческа фантастика, загатваща тайната, която пазим – Светия Граал, така да се каже. Предпочитаме този подход, защото той ни позволява да прикрием истината от враговете си. Те не могат да направят разлика между фактите и фантастиката, но тези, които имат уши за нашето послание, ще научат истината.

– Защо просто не разкриете тайната си? Защо е цялото това завоалиране?

– Ако знаехте каква е тайната, щяхте да разберете. Ако бъде разкрита изведнъж на целия свят, това би довело до огромен катаклизъм. Всичко, което се опитваме да опазим, ще бъде унищожено. Всичко, за което сме се трудили с хилядолетия, ще бъде изгубено.

– Звучи като нещо невероятно.

– Би било много по-добре за мен, ако не знаех нищо. Целият ми живот се върти около това. Трябва да живея живот в ограничения и страх, заради всичко това. Всички в Илюминати трябва да живеем по този начин. Някои тайни могат да са в голяма тежест. Тази е най-голямата.

– Не знам какво да си мисля от това, което ми казвате. Трябва да признаете, че звучи странно.

– Няма как да Ви помогна. Искаше ми се да не е така. И аз не бих повярвал, ако не бях видял доказателството.

– Защо не го разкриете? Така всички ще се убедим.

– Доказателството автоматично разкрива тайната. Затова не мога да го направя. Само новите членове на Илюминати могат да го видят.

– Разрешено ли е на хора, като мен, да се присъединят към вас?

– Всеки подходящ човек може да се присъедини, но да докажете, че сте подходящ, е дълъг и труден процес. Трябва да сме сигурни, че враговете ни няма да ни инфилтрират. Би било катастрофално за човешката раса, ако открият тайната ни.

– Заинтригуван съм, но не съм сигурен, дали искам да мина през всичко това.

– Разбирам.

– Ще имате ли и други изявления?

– Не и в близко бъдеще.

– Благодаря за разговора.

– Благодаря.