Perfectum hominem

История

Произходът на Илюминати идва още от предисторията, но като формална организация, Илюминати водят началото си като мистерийното училище на Питагор в гръцката колония на Кротон в южна Италия. Те просперират известно време, преди да бъдат варварски атакувани от врагове, завиждащи им за тайното им знание. Повечето са убити, включително и Питагор. Оцелелите избягват към Гърция и създават ново училище. За по-голяма сигурност, Илюминати остават в движение и се местят на всеки 10 години из гръцките градове и колонии, както и в териториите, превзети от Александър Велики – Сирия, Египет, Вавилон, Персия, северна Индия и др. Когато изгрява звездата на Рим, се местят там, а после и из провинциите в Римската Империя. Около 200г. се установяват в интелектуалния център на света – Александрия, Египет. Остават там до 415г., когато християните брутално екзекутират техния Велик Магистър Хипатия.

Хипатия е родена в образовано гръцко семейство от Александрия, по времето на Римската Империя и се превръща в известен и уважаван учен. Името й означава „най-висша“ или „най-велика“ и пасва идеално на една от най-забележителните жени в историята. Често е описвана като първата жена-математик и е преподавала философия и астрономия за напреднали. Приема се, че нейното убийство слага край на периода, познат като Класическа Античност, въпреки че някои посочват като по-добър момент затварянето на Академията на Платон в Атина, по заповед на византийския император Юстиниан през 529г. Тези моменти определено символизират смъртта на великите езически философски и религиозни традиции на Древна Гърция и началото на катастрофалната доминация на християнството през следващите хилядолетия. Изгубеното Хилядолетие, Тъмните Векове… Дори и днес тъмнината все още не е разпръсната. В книгата си за историята на западната философия, Бъртранд Ръсел предоставя следното ужасяващо описание на станалото:

„Св. Кирил, застъпникът на единството, бе човек с фанатичен стремеж. Използваше позицията си на патриарх на Александрия, за да насърчава погроми срещу голямата еврейска колония там. Придоби слава с линчуването на Хипатия, изтъкната дама, която във времена на фанатизъм се придържа към Неоплатоническата философия и се е отдала на математиката. Тя бе съблечена гола, влачена до църквата и нечовешки заколена от ръцете на група варварски християни. Плътта й бе изстъргана от костите със заострени мидени черупки, а останките й – изгорени. (…) От този момент Александрия вече не бе обезпокоявана от философи.“

Както и по времето на Питагор, Великият Магистър не е единственият Илюминатус, който загива. Християните избиват стотици – много от които са най-светлите умове на античния свят, като повечето от техните ценни ръкописи са унищожени заедно с тях.

Оцелелите са се колебаели къде да отидат. Римската Империя се сривала. През 410г. Аларих плячкосва самият Рим. Варварите и християнските екстремисти са навсякъде. Илюминати решават да отидат в отдалечена, добре защитена страна, на ръба на Империята, която са посещавали в древността и където са се били установили, преди да се преместят в Александрия. Тази страна била Британия. Римляните тъкмо се били оттеглили (последното изтегляне е през 407г.) и страната била относително стабилна и цивилизована. Въпреки че имало проблеми с варварите, те не били толкова сериозни, колкото в останалите части на разпадащата се Римска Империя. Освен това, древните британци все още не били победени от християнството и древните езически религии на просветлението, сред които е и Друидизмът, били живи.

Илюминати остават в Британия през следващите няколко столетия и именно това е периодът, в който историческите събития дават основата за бъдещите истории за Артур, Мерлин, Камелот и Рицарите от Кръглата Маса, Изгубената земя и търсенето на Светия Граал (който, разбира се, е езически, а не християнски). Това е историята на последните дни преди големият мрак да ни завладее.

Рицарите от Кръглата Маса, които тръгват на свещена мисия, за да открият Светия Граал, стават модел за бъдещите Рицари Тамплиери – група от святи рицари, действащи под прикритието на християнски военен орден, отдали живота си на свещени задачи. Мерлин, който е друид, става модел за бъдещите алхимици. Камелот става символът за Градът на Бог на Земята, перфектният град-държава, към който човечеството трябва да се стреми. Кръглата Маса става символът на Меритокрацията, триумфираща над привилегироваността. Артур се превръща в символ за лидерите, отдадени на по-висши цели, а не на алчност и собствен интерес, а Изгубената Земя – символ на сатанинският Аврамически свят и варварските орди, наводняващи цяла Европа.

Гностичната религия на Артур се превръща в основа за бъдещата гностична религия на Катарите – „религията на чистите“. Катарските жреци били наричани Perfectii – „перфектните“, т.е. хора, отдадени на това да достигнат до просветление, да станат перфектни – да станат Богове. Жриците били наричани Perfectae. За разлика от християнството, тук жените имали равни права и можели да заемат същите позиции, като мъжете.

Сега вече виждате следите, водещи от Питагор, през Рим, Александрия и стигащи до Артурска Британия, а оттам – до Алхимията, Катарите и Рицарите Тамплиери.

* * *

„Никога не се съмнявайте, че малка група мислещи, ангажирани граждани, може да промени света. Всъщност, само такива хора са го променяли.“

Маргарет Мийд

Способни ли сте да сте част от малка група, която може да промени света? Повечето хора не са способни на това начинание. Те са т.нар. Ignavi (покорните, смирени и страхливи души, които никога няма да се отдадат на някаква кауза), те са т.нар. „последни хора“. Техните имена няма да бъдат запомнени.

Не е необходимо да сте член на Илюминати. Промяната на света принадлежи на всеки. Лидерите се само-определят, само-създават и започват пак сами. Те взимат идеята и започват да я реализират. Нямат нужда от нечие одобрение, помощ или разрешение. Преди всичко, те водят.

Хипатия
Хипатия