Perfectum hominem

Богът нацист

Най-забележителната черта на „свещените“ текстове е, че в тях моралът и истината не съществуват. Успехът им се дължи изцяло на способността им да контролират хората – не частично, а абсолютно. Те са конструирани така, че да представляват конкретен тест, който веднъж „преминат успешно“, означава, че ще приемете всичко написано, без значение колко е откачено, ирационално или извратено. Може да се каже, че този тест е като известният „скок на вяра“ на Киркегор. Веднъж направили скока, който „свещеният текст“ е приготвил, се приземявате в свят, в който разумът и логиката ги няма, и в който всичко, което съществува, е тотално лишено от мисъл подчинение.

* * *

Тестът, който аврамизмът предоставя, разбира се, е този, представен на самия Авраам. Всеки път, когато бъде споменат, здравомислещите хора се чудят, защо някой би го приел.

Тестът е описан в първите страници от библията. Не би имало смисъл да е в края й. Бихте приели съдържанието на текста само ако сте взели същото решение, което е взел и Авраам.

Нека го разгледаме отново:

Вие сте баща на име Авраам.

Имате млад и невинен син, който се казва Исак (или Измаил, ако сте мюсюлманин).

Един глас в главата ви нарежда да убиете сина си.

Не е дадена причина. Не питате защо трябва да го направите.

Без въпроси се съгласявате и се приготвяте за задачата. Докато се готвите да заколите сина си, напълно отдадени на задачата си, гласът Ви казва, че сте преминали успешно теста.

Та…какъв беше тестът? Беше ли тест за моралност, за добродетели, за добро или зло, за защита на сина Ви, за саможертва, за героизъм, за разум, логика, опълчване срещу тиранията, отказ да извършите нещо лошо? Не, нищо от изброените неща. Тестът е за едно единствено нещо – АБСОЛЮТНО ПОДЧИНЕНИЕ.

Всеки, изправен пред такъв тест, има само два избора: да се подчини или да откаже. Запомнете, че в нито един момент не е направен и опит да се даде разумно обяснение за постъпката. Това е просто заповед и нищо повече.

Тестът не може да е по-ясен. Ще се подчиниш ли без да задаваш въпроси? Ще убиеш ли собствения си син без да задаваш въпроси? Ще направиш ли всичко, което твоят „Бог“ (гласът в главата ти) заповядва?

Каква е била защитата на нацистите в Нюрнберг? – „Само изпълнявахме заповеди.“
Каква е защитата на Авраам? – „Изпълнявах заповед.“

И за нацистите, и за аврамистите тестът е идентичен: ще се подчините ли на заповеди отгоре, без значение какви са?

Можете да сте аврамист само ако декларирате, че ще се подчинявате на заповеди и няма да задавате въпрос, като нацистите в Нюрнберг. Това прави и Авраам. С това и се съгласявате „със сърце и душа“, ако влезете в ролята на Авраам. Не можете да сте последовател на юдаизма, християнството или исляма, докато не сте в неговата роля.

Единствената по-екстремна версия на тази история би била тази, в която на Авраам му е заповядано да се самоубие, но това това би било доста самоограничаващо, разбира се. И все пак с ислямските атентатори-самоубийци виждаме, че желанието да отнемеш собствения си живот, за да служиш на „Бог“ е едно естествено следствие от аврамизма. Ако „Бог“ беше накарал Авраам да се самоубие, бихме ли се съмнявали, че щеше да се съгласи, така, както и атентаторите в наши дни искат да станат мъченици?

Отново трябва да повторим, че в аврамическия тест няма никаква сложност. Той е само един въпрос с отговор „да“ или „не“ по отношение на това, дали сте абсолютно покорни (роб/послушен) или не. Една доминантна личност би казала на такъв „Бог“ да се разкара. Подчинените няма да го направят, защото ОБИЧАТ да им бъдат давани заповеди.

Авраам се подчинява, защото иска, защото това му дава удовлетворение. Обича идеята, че неговият господар му е заповядал немислимото. Как по-добре Авраам да докаже перфектната си покорност, ако не като изпълни най-немислимият акт?

Аврамистите са толкова глупави, че дори не се притесняват, че два от техните „свещени текстове“ (тората и корана) представят две съвсем различни версии на този тест. В ислямската версия Измаил замества Исак, а освен тях присъстват Хагар и Шейтан. Как е възможно за „безпогрешното божие слово“ да бъде невярно? Ясно е, че или тората, или корана, или и двете са погрешни. Разбира се, това не е никакъв проблем за хората, които робски се подчиняват на „Бог“, както прави и Авраам.

Виждате, че веднъж преминали аврамическия тест, съдържанието на никоя от „свещените книги“, колкото и да е извратено и противоречащо си, не представлява проблем. Можете да четете безкраен каталог от ужаси и дори да не се развълнувате. Все пак сте декларирали готовността си да убиете собствения си син без причина, следователно не сте особено критична, мислеща и морална личност, интересуваща се от добро и лошо, нали?

Дефинирате себе си според желанието си да се ПОДЧИНИТЕ, а не да ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС.

* * *

Ако сте отгледан като християнин, спомняте ли си някога да е било позволено да оспорвате нещата, които са преподавали в часовете по религия? Показван ли е някога целият спорен и труден за вярване материал, който разглеждаме в този сайт? Или всичко е било внимателно подбирано – само най-хубавите редове, най-безвредните части от текста? Били ли сте програмирани с изключително внимание, като едно от кучетата на Павлов? Били ли сте заставени от хората с контрол, да приемете библията, без да задавате въпроси? Кога ви показаха някаква критика срещу християнството? Кога ви разказаха за всички ереси в християнската история, отправили сериозни интелектуални предизвикателства към религията. Чували ли сте някога за гностицизма? Било ли ви е позволено да разисквате същността на Исус или на Светата троица? Било ли ви е разрешено да критикувате Авраам? Или сте били просто една християнска кукла на конци – немислеща и сервилна – перфектният пример за роб?

Всички евреи, християни и мюсюлмани четат съответните „свещени текстове“ през розови очила. Всяка страница е „красива“, розова и напудрена. Всяка страница ухае прекрасно и някак си свещено. Болните ужаси, които не-аврамистите виждат страница след страница, са възприети като нежни и божествени.

Тези хора са неспособни да виждат истината. Мозъците им са промити до стряскаща степен. Програмирани са да виждат зверствата като свещени – точно както нацистите са виждали Холокоста. Ако искате да разберете защо нацистите са извършили всичко това, просто трябва да проучите аврамизма. Всички отговори са там. Равините разбират SS по-добре от всеки друг.

Когато един баща е програмиран да убие сина си без да задава въпроси и вижда в това един безкрайно добър акт, кой би се изненадал от лагери на смъртта за хора, които са демонизирани? Ако не се колебаеш да убиеш собствения си син (за когото се предполага, че обичаш), ще си ЖАДЕН да убиеш хората, които активно мразиш.

На нацистите им е било наредено от техния „Бог“ (Хитлер) да мразят евреите и да ги избият. Според самия аврамически морален кодекс, те са вършели правилното нещо – безропотно са се подчинявали на своя Бог. Като аврамистите, те не са задавали въпроси, не са разглеждали моралните аспекти, не са се запитали, дали е добро или лошо. Защото нацизмът, като аврамизма, е система за ПОДЧИНЕНИЕ.

Ще се подчиниш ли или не? Ако не – ще бъдеш убит. Това е било посланието на аврамизма и нацизма. Те са абсолютно идентични, като само „Моята борба“ замества тората, библията и корана.

Никой аврамист няма моралното право да заклеймява нацистите, тъй като те играят една и съща игра. При едни различни обстоятелства жертвите на Холокоста щяха да са стражите и убийците в лагерите на смъртта, бутащи германците-неверници в газовите камери, по заповед на Йехова. Същият Йехова, наредил един баща да убие сина си с единствената причина да демонстрира абсолютното му и безусловно подчинение.

След края на Втората световна война, някои евреи замислят планове да използват отровни или атомни бомби, за да убият шест милиона германци, за да отмъстят за загиналите. Виждате ли? – същият болен манталитет. Всеки рационален човек може да го види. Използват се идентични техники за контрол и манипулация. Единствените разлики са а) името на Бог; и б) врагът, който трябва да бъде унищожен. Това е една и съща система, насочена в един и същ манталитет. Ако нацизмът е осъден, трябва да бъде осъден и юдаизмът. Двете системи са морално идентични.

Когато говорим за „зло“, имаме предвид най-вече егоизма. Всички злини, без изключение, отразяват егоизма и презрението към останалите. Веднага след егоизма идва „вярата“. Колко зло по света е извършено от вярващи? Ако вярващите са готови да убият децата си за „Бог“, те не биха се поколебали да убият и вас – историята е доказала безброй пъти тази теза.

Всеки, който заявява, че е перфектният роб на гласа в главата си, е отблъскващ, зъл и всъщност не е човек. Това са най-големите врагове на човешката раса и човешкия прогрес. Защото да изпълните най-отвратителната заповед, само защото един глас го е заповядал (без никакво оправдание или обяснение), означава да се самопровъзгласите за автоматон, създание без свободна воля, без морален компас, неспособно да действа разумно или да поема лична отговорност за действията си.

Всички вие, аврамисти, ГОРДИ ли сте от себе си, че сте перфектните роби? Има един голям въпрос, който отказвате да си зададете: ами ако вашият „Бог“ е всъщност дегизираният Дявол? Нито веднъж Авраам не се усъмнява в самоличността на Йехова, нито се замисля какви заповеди би се очаквало да даде Бог. Ако беше си задал този въпрос, щеше да заключи, че една от характеристиките на Бог е да нарежда убийствата на невинни. Но, разбира се, това не е характеристика на Бог, а по-скоро на Дявола? Един истински бог не нарежда на бащи да убиват децата си, нито „неверниците“ да бъдат избити, нито забранява да включваш осветлението в Събота, под заплаха от смърт.

Давайте, аврамисти, обяснете „логиката“ си – защо вашият Бог дава откачени и болни заповеди? Обяснете как да го различаваме от Дявола? В известните „Сатанински строфи“ е повдигнат въпросът, дали Аллах или Сатаната е отговорен за някои от текстовете в корана. Въпросът, разбира се, трябва да бъде отнесен към цялата книга. Казва ни се, че Аллах нарежда на Авраам да убие Измаил. Казва ни се, че Шейтан (Сатаната) опитал да спаси живота на Измаил. Някой би ли обяснил защо да не си мислим, че имената „Бог“ и „Шейтан“ са разменени?

Няма нищо добро, морално, правилно или възхитително в аврамизма. Всъщност – точно обратното е. Той дори не претендира да бъде добър или морален. Просто заявява отново и отново абсолютната необходимост от безусловно подчинение на Бог, дори когато нарежда убийства. Аврамистите презират Хитлер за това, че е заповядвал масови убийства. Те почитат бога на Авраам за това, че е заповядвал масови убийства и убийствата на собствените им деца… !?

Дали аврамистите не са луди? Неспособни ли са на рационална мисъл? Ужасени ли са от идеята, че са лично отговорни за действията си (т.е. не могат да заявят „Само изпълнявам заповеди.“).

Аврамизмът е най-ефективната система за контрол, създавана някога – затова и има толкова много последователи. Тя е перфектният механизъм за промиване на мозъци и контрол над мисълта. Не е нищо друго, освен система за подчиняване, училище за трениране на хора-кучета. Единствената й функция е да гарантира контрола над вас.

Само робите позволяват да им се случи нещо подобно. Вие роби ли сте?

Вие суеверен, зле образован, доверчив, ирационален, подчиняващ се, вярващ на всичко от всеки авторитет, готов да убие в името на своя „Бог“ човек ли сте? Значи сте перфектният аврамист. Поздравления!

Всеки, който отговори с „да“ на теста на Йехова, заявявайки по този начин, че е готов да убие собствения си син, се е самопровъзгласил за човек, представляващ заплаха за цялото човечество. Всички църкви, синагоги и джамии по света са пълни с такива немислещи хора.

И имат наглостта и безочието да казват, че са добри хора, които вярват в Бог! Само погледнете историята им – доказали са, че са точно обратното.

Ако светът иска да се пребори със злото, трябва да проведе най-мащабната де-програмираща акция в историята. Най-големият култ – аврамизмът – трябва да изчезне.

В съвременния свят няма място за манталитет от типа „само изпълнявам заповеди“. Необходим е нов аврамически тест. Всеки, който каже, че би убил собствените си деца, ако един глас в главата му (когото те наричат „Бог“) го заповяда, трябва да бъде затворен в психиатрично заведение. Човечеството трябва да бъде предпазено от подобни чудовища.

За съжаление, това е истината за аврамическия тест. Човек трябва да е луд, за да отговори с „да“ на Бога на Авраам. Всички, практикуващи юдаизъм, християнство и ислям, са и луди, и зли. Ако такива хора не съществуваха, светът би направил квантов скок напред.

* * *

Изчислено е, че в библията лично Бог убива около 370 000 човека (ако изключим потопа, убил цялото човечество, с изключение на едно семейство) и е заповядал убийствата на още около 1 860 000 човека. (В тези времена човешката популация е била доста по-малка, така че пропорционалните стойности са огромни – в наши дни щяха да са от порядъка на милиони). Тези числа са от същия порядък, като тези от Холокоста.

Как един здравомислещ човек не би отсъдил, че този Бог е един сеещ убийства маниак? Не е ли това един психопат-убиец, а не морално перфектният създател на космоса? Как някой би пропуснал да види истинското му лице – това на самият Дявол? А това е същият Дявол, почитан още и от християните, и мюсюлманите.

Не съществува морален човек, който да приеме действията на този Бог и изпълнителите на неговата воля. Няма добродетели в религия, основана около такова чудовище. Това не е бог, а престъпник. Ако всички действия на този бог бяха приписани на Сатаната, никой не би се изненадал. Да се твърди, че това са действия на един перфектен Бог – това е лудост.

По време на процеса срещу участника в Холокоста Адолф Айхман, ищецът казва за жертвите на Айхман: „Тяхната кръв ридае към небесата, но гласовете им не могат да бъдат чути.“ Кръвта на ханаанците и всички, избити от Йехова и поддръжниците му, също ридае към небесата, а гласовете им са също толкова тихи.

Кой аврамистки ищец ще започне делото срещу Йехова?